Brusselsesteenweg 224 9090 Melle immo@poppe.be 09/252.50.70

VERKOOP VIA ONS

Bekijk ons aanbod aan villa's, woningen appartementen of bedrijfspanden.

 

VERHUUR VIA ONS

Bekijk ons aanbod aan villa's, woningen appartementen of bedrijfspanden

 

Maison de Maitre met 7,9 ha

Cahors
Prijs
€740.000
7 Neen Neen
Omschrijving

Situatie
In Zuid-West Frankrijk, Lot, op 3 km. van een levendig stadje met zijn zondagse markt, toerisme, winkels ( Carrefour), meerdere restaurants, cultuur en gastronomie. Op 20 km. van Cahors, 100 km. van Toulouse.

Algemene beschrijving
De ligging van dit domein is uniek. Een arendsnest met onbelemmerd zicht op een prachtige vallei. In de honderdjarige oolog was deze plek van strategisch belang. Dit wordt ook vernoemd in de archieven. Een verharde landweg geeft toegang tot het landgoed van bijna 8 ha. De ligging is volledig privé. In 1998 werd het landgoed aangekocht door de huidige bewoners. Het statige gebouw en de schuren werden met mekaar verbonden. Het geheel werd grondig gerestaureerd tot een modern riant domein. Overal dubbele ramen, dak isolatie en volledig nieuwe techniek. Momenteel in gebruik gedurende de helft van het jaar beschikt de woning over alle comfort om permanent te wonen. In het hoofdhuis is het salon met open haard, grote woonkeuken met aanpalend het terras, bijkeuken en op het eerste verdiep een grote kamer ( 6m op 6m), twee kleinere kamers en een badkamer. In de bijgebouwen is een centrale ruimte met groot salon en mezzanine. Verder 4 slaapkamers, 2 badkamers en een mogelijkheid vooor een tweede woonkeuken. Er is centrale verwarming ( gedeeltelijk vloerverwarming ) met fuel. In de voute-kelder is een atelier waar tuinmateriaal, gereedschappen en fietsen hun plaats vinden. De tuin rond het huis werd recent opnieuw aangelegd met verschillende terrassen, één ervan is rond de oude functionerende broodoven die ook als zomerkeuken gebruikt wordt. Op het hoogste terrras is het verwarmde zwembad met poolhouse, met volledige privacy. Verder op het terrein twee natuurlijke bronnen. De begroeing bestaat voornamelijk uit eikenbossen. Een stukje nog ongerepte natuur.

Indeling
Bewoonbare oppervlakte bijna 400 m²
Oude huis: inkomsthal 20 m², salon 36 m², keuken 34 m², reserve met centrale verwarming, wc, eerste verdiep: kamer 36 m², kamer 14 m², kamer 12 m², badkamer 7 m².
Buitenterras 70 m² met zicht over de vallei
Aanpalende bijgebouwen: gelijkvloers: groot salon van 50 m² plus vide, 2 riante leef/slaap ruimtes van 40 m² plus 2 kleinere slaapkamers van ieder 10 m² met apart 2 badkamers.
Voutekelder ( atelier ) 55 m²
Oude broodoven met zomerkeuken.
Zwembad 10m op 5m met aanpalend terras en poolhouse. Verwarming met warmte pomp.
Terrein: 7ha 92a 85ca
Mogelijkheden
Dit domein kan heel goed gebruikt worden als vakantiwoning, ook voor verhuur. Ook voor permanente woning geschikt.

Te koop Buitenland Immo Poppe

Algemene informatie

Adres
Route de Toulouse
Cahors
Prijs
€740.000
Type
Woning
Oppervlakte grond
79.285,00m²
Bewoonbare oppervlakte
400,00m²

Comfort

Elektriciteit
Nee
Verwarming
Nee

Indeling

Slaapkamers
7
Badkamers
Neen
WC
Neen
Woonkamer
Neen
Keuken
Neen
Kelder
Nee
Zolder
Neen
Tuin
Neen
Terras
Neen
Garage
Neen
Parking
Neen

Stedenbouwkundige info

Niet geïndexeerd K.I.
€0,00
EPC Index
0,00KWh/m²/jaar