Immo poppe
Afdrukken
Inhoudsopgave
Immo poppe
info vastgoedmarkt
Alle pagina's

Immo Poppe

 

 

 

Het kantoor doet sinds 1991 aan verhuring, verkoop, beheer en projectontwikkeling in de streek rond groot Gent en dan vooral in de gemeenten Melle, Heusden, Merelbeke, Destelbergen, Wetteren, Gontrode, Munte, Oosterzele, etc..

Mijn biv -nummer 200.260 laat merken dat ik reeds verschillende jaren aktief ben in de sector. Je mag dan ook rekenen op de nodige expertise en beroepservaring. Dit niet alleen voor het bepalen van de waarde van de woning of de opvolging van het dossier maar ook naar bijstand toe ivm met deze intressante materie.

Door zelf de nodige projecten in onroerend goed reeds uitgevoerd te hebben, kan er gerekend worden op de nodige nuttige tips rond mogelijke verbouwingen en andere werken nodig aan een woning. Evenals onze expertise bij schade via onze tak verzekeringen komen hierbij regelmatig te pas.

Mensenkennis voor het zoeken van de juiste kandidaten, de nodige kennis van professionele werkmensen in de regio en dergelijke.

Indien u van plan bent om uw woning te verkopen of te verhuren kan je bij ons terecht voor een vrijblijvende waardebepaling. Door mijn jarenlange beroepservaring en het volgen van de nodige professionele opleidingen kan ik u een zeer correct beeld schetsen van de correcte waarde van uw woning in de huidige marktsituatie dit in combinatie met de haalbaarheid van een project voor ogen.

Wij zorgen er tevens voor dat de nodige wettelijke regels gevolgd worden zoals het aanvragen van verschillende wettelijke attesten die nodig zijn tot op heden.

Aanvragen van EPC-attesten, electriciteitskeuringen ed. vormen hierbij geen enkel probleem

 

Als makelaar zijn wij onderworpen aan de deontologishce regels van het BIV alsook aan de plichtenleer.

 

WWW.BIV.BE

 

Toezichthoudende autoriteit: Beroepsinstituut van
Vastgoedmakelaars, Luxemburgstraat 16 B te 1000 Brussel

http://www.biv.be/de-vastgoedmakelaar/deontologie-van-de-vastgoedmakelaar

 

 

 

 

Wonen in Melle: landelijk      

wonen vlakbij Gent                     

Geschreven door Renaud Chaudoir op 7 augustus 2014

Gezellig wonen in Melle

Ben je volop op immojacht? En ben je op zoek naar een leuke

stek in Oost-Vlaanderen? Dan is het gezellige Melle alvast het

overwegen waard. De gezellige landelijke gemeente, waar ook

deelgemeente Gontrode deel van uitmaakt, wordt doorkruist door de Ringvaart en de Schelde en doet op die manier erg idyllisch aan. Wil je wonen in Melle bij de meer dan 10.500 Mellenaars? Ontdek dan snel de troeven van deze gemoedelijke gemeente!

Wonen in Melle: bezienswaardigheden

In Melle valt heel wat te beleven. Het hoogtepunt van de cultuurkalender? Dat zijn de jaarlijkse Melse Feesten, met heel wat leuke attracties, spelen en tentoonstellingen voor jong en oud. Maar ook voor sportievelingen en fietsliefhebbers heeft Melle heel wat troeven in petto. De Gentbosroute en de Rodelandroute, bijvoorbeeld, zijn prachtige fietsroutes die je langsheen indrukwekkende landschappen voeren. Zijn historische gebouwen meer je ding? Dan zul je vast helemaal verliefd worden op de Sint-Martinuskerk of de watertoren van Melle.

Melle als uitvalsbasis

Wonen in Melle, dat is kiezen voor landelijke rust én een goede ligging. De gemeente ligt namelijk vlakbij Gent en is zo een prima uitvalsbasis naar de rest van Vlaanderen toe. Melle is trouwens een echt spoorknooppunt. Het station Kwatrecht, dat ligt tussen Melle en Wetteren, ligt zowel op de lijn Gent-Mechelen als de lijn Gent-Aalst. Je kunt dus werkelijk overal heen vanuit Melle.

Immo in Melle

De meer dan 10.500 Mellenaars zullen het allemaal beamen: Melle is een erg aangename gemeente om deel van uit te maken. Zegt het jou ook wel iets, wonen in Melle? We geven je alvast geen ongelijk! Met een gemiddelde vastgoedprijs van € 245.000 is het redelijk duur om een huis te vinden in de gezellige gemeente, maar je krijgt er natuurlijk wel heel wat voor in de plaats. Landelijke gezelligheid, een ligging vlakbij provinciehoofdstad Gent… Laat je echter niet afschrikken door deze hoge gemiddelde huizenprijs: er zijn ook heel wat alternatieven beneden dit gemiddelde.

  •  Schatten van woningen, appartementen, gronden.
  • opmaken van de plaatsbeschrijving in geval van verhuur.
  • opmaken advertenties voor verhuur en verkoop;
  • aanvragen van de nodige attesten bij verkoop of verhuur.
  • screenen van kandidaat kopers en huurders
  • .....

info :

 

Rol van het BIV inzake controle van de plichtenleer

De Kamers van het BIV hebben tot taak om na te gaan of de vastgoedmakelaars de regels van de plichtenleer van het beroep naleven. Gebeurt dit niet, dan stelt de overtreder zich bloot aan een tuchtstraf: waarschuwing, blaam, schorsing of schrapping, al naargelang het geval.

Precies zoals advocaten, artsen, architecten, ... dienen vastgoedmakelaars die lid zijn van het BIV een aantal deontologische regels na te leven.
Deze regels staan in het reglement van plichtenleer en in de twee aangehechte deontologische richtlijnen (de plichtenleer en de richtlijnen werden goedgekeurd bij koninklijk besluit van 27 september 2006 en in het Belgisch Staatsblad gepubliceerd op 18 oktober 2006).

De belangrijkste deontologische verplichtingen:

1) de wetten en reglementen die van toepassing zijn op het beroep naleven, zoals de wet op de handelspraktijk en de consumentenbescherming, de wet op de bescherming van de privacy, anti-discriminatiewetten, wetten op het witwassen van geld, ...

2) de verplichting om zijn burgerlijke beroepsaansprakelijkheid te verzekeren en borg te staan voor de fondsen en waarden van derden volgens welomschreven minimale voorwaarden;

3) de verplichting om zijn klanten heldere modelcontracten voor te stellen, vooral als ze een mandaat omvatten (de volmacht om een contract te sluiten in naam en voor rekening van de klant);

4) verplichtingen inzake transparantie, zoals het feit dat de advertenties duidelijk moeten vermelden dat ze uitgaan van een vastgoedmakelaar;

5) het verbod om honoraria te ontvangen van andere personen dan de opdrachtgever, behoudens andersluidende overeenkomst;

6) de verplichting om een derdenrekening te openen en fondsen en waarden die niet aan de vastgoedmakelaar toekomen op deze rekening te plaatsen;

7) de discretieplicht naleven, die inhoudt dat geen informatie mag worden meegedeeld aan personen die niet gemachtigd zijn om er kennis van te nemen;

8) het verbod op belangenconflicten;

9) de verplichting om gemiddeld minstens 10 uur per jaar permanente opleiding te volgen, berekend over een periode van 2 jaar.

 trends immo

De woningmarkt herpakte zich in 2009, nadat de crisis eind 2008 in volle hevigheid losbarstte. In 2010 ondervond het vastgoed weinig hinder van de economische ontwikkelingen.

Eind 2009 bedroeg de gemiddelde verkoopprijs van een huis met 3 slaapkamers, de zogenaamde “referentiewoning”, in België 203.443 euro. Eind 2010 was dat 211.115 euro of 3,8 procent meer. De gemiddelde verkoopprijs van een appartement met 2 slaapkamers steeg van 165.784 euro met 2,8 procent naar 170.464 euro.

Terwijl de verkoopprijzen stegen, daalden de gemiddelde vraagprijzen van de woningen die verkocht werden met 1 procent: van 234.986 euro in 2009 naar 232.651 euro in 2010. “Dit is een belangrijke ontwikkeling”, zegt Iain Cook, bestuurder van ERA. “Hiermee wordt bewezen dat een iets lagere vraagprijs helemaal niet betekent dat de woning ook minder opbrengt.”

Woningen werden in 2010 gemiddeld iets sneller verkocht. In 2009 stond een huis bij ERA gemiddeld 114 dagen te koop. In 2010 daalde dit tot 104 dagen. “Het valt wel heel erg op dat woningen die van in het begin correct geprijsd zijn snel verkopen. Woningen die ook maar iets te duur zijn, staan veel langer te koop”, zegt Cook.

Worden woningen stilaan onbetaalbaar, zoals wel eens wordt gesuggereerd? ERA maakt de rekening. In 2006 kostte een “referentiewoning” 194.145 euro (de gemiddelde prijs). Dat betekende - bij een financiering van 80 procent en een looptijd van 20 jaar - een aflossing op van 1255 euro per maand. Eind 2010 liep dit op tot 1317 euro per maand bij een gemiddelde verkoopprijs van 211.115 euro. De maandlast nam dus toe met 4,6 procent. In dezelfde periode stegen de lonen met 11 procent. Cook concludeert dat de betaalbaarheid “per saldo” dus niet afnam.

 

Artikel trends immo 11/02/2011

'Elektriciteitscontrole bij verkoop huis is lege doos'

De verplichte elektriciteitskeuring bij de verkoop van een huis blijkt een maat voor niets. Zo goed als alle installaties worden afgekeurd, maar sancties volgen er niet. Dat meldt De Morgen.

alt

© belga

 

Sinds juli 2008 is een keuringsattest van de elektrische installatie  verplicht als u een huis wilt verkopen.De controles vallen in 99 procent van de gevallen negatief uit, zegt BTV, een van de grootste officieel erkende controleorganismen in België.

De koper van een huis met een negatieve keuring krijgt tijd om  aanpassingen te doen en een nieuwe keuring aan te vragen. Gebeurt dat niet, dan moet er een proces-verbaal volgen dat naar het parket wordt gestuurd.

Sinds het invoeren van de verplichte maatregel werd evenwel nog geen enkele keer een pv opgesteld. "De federale overheidsdienst Economie heeft onvoldoende mensen om dat soort controles uit te voeren", luidt het op het kabinet van minister Paul Magnette (PS).

Een overheidssanctie komt er misschien niet, maar het ontbreken van een attest kan toch tot problemen leiden, klinkt het nog. "Wanneer er brand uitbreekt en je kunt geen attest voorleggen, dan kan dat problemen opleveren met de verzekeringsmaatschappij."  De minister is niet van plan aanpassingen door te voeren. "Er  worden nu heel wat installaties afgekeurd, maar dat zal er binnen een paar jaar wel voor zorgen dat de kwaliteit van die installaties  gevoelig verbetert", aldus zijn woordvoerster.

In een reactie vraagt senaatsfractieleider voor Open Vld Bart Tommelein minister Magnette om een herevaluatie van de criteria van het elektriciteitsattest, waarbij enkel daadwerkelijk brandgevaar het criterium mag zijn en niet "allerhande absurde eisen die niets bijdragen tot het verhogen van de daadwerkelijke brandveiligheid van een woning". "Als het grootste keuringsorganisme van het land zelf aangeeft dat in 99 procent van de gevallen de controle negatief uitvalt, kan ik niet anders dan besluiten dat er iets ernstig fout loopt", aldus Tommelein.

 

alt